Na radionici Baby handling

Uskoro učimo pravilno podizati, hraniti, kupati i previjati bebu. Fokusiramo se na ispravne obrasce pokreta od rođenja pa dok dijete ne prohoda.

 

Na radionici roditelje učimo tehnike pravilnog postupanja s djetetom:

  1. Podizanje, spuštanje i nošenje bebe
  2. Hranjenje bebe ovisno je li beba dojena ili hranjena na bočicu
  3. Mijenjanje pelena i presvlačenje
  4. Kupanje bebe i polaganje na spavanje 

Kome je namijenjeno i s koliko mjeseci možemo doći?

Za stjecanje adekvatnih obrazaca pokreta, s babyhandlingom krećemo od rođenja i možemo ga učiti sve dok dijete ne prohoda. Namijenjeno je roditeljima i njihovim bebama. Preporuča se odraditi dva dolaska, jedan još za vrijeme trudnoće kada roditelji vježbaju aktivnosti na lutki sa težinom, a drugi puta sa svojom bebom, kada aktivnosti i pokrete pokazujemo na bebi. 

Poželjno je doći kada se mama i beba oporave od poroda i kada se beba navikne na novi svijet oko sebe, sa otprilike mjesec dana starosti na dalje.  Naravno možete krenuti i kada je dijete starije, nikada nije kasno naučiti ispravne aktivnosti i pokrete za svoje dijete. 

Metoda je razvijena prema Bobath terapiji i nastala je kao odgovor na brigu o neurorizičnim bebama. U prva tri bebina mjeseca vrlo je važno pravilno držati bebu na rukama zbog motoričkog i cjelokupnog razvoja djeteta. Na taj način omogućavamo bebi da se osjeća sigurno i ugodno. Pokrete i tehnike koristimo se dok dijete ne prohoda, a onda kreću nove avanture,

 

Što trebam ponijeti? 

Ukoliko dolazite na individualni sat za vrijeme trudnoće, nije vam potrebno ništa jer radimo na lutki sa težinom. Kada dolazite prvi puta sa svojom bebom, ponesite sve što i inače nosite u izlazak ili šetnju, tetra pelenu, ručnik ili dekicu.