Dobro došli

 

Centar za razvoj roditeljstva posvećen je razvoju djece kroz osnaživanje roditelja.

K roz zajednički rad stavljamo fokus na razvoj roditeljskih kompetencija, dijalog i poticanje otvorenog razgovora o roditeljstvu kroz stručne savjete i razmjenu iskustva s drugim roditeljima u grupi, kako bismo zajedno napredovali u ulozi roditelja koja je, promjenom paradigme roditeljstva u zadnjih nekoliko generacija, utjecala na destabilizaciju roditelja i njihovog samopouzdanja.
U centru za roditeljstvo želimo objediniti sve faze razvoja djeteta od rođenja do predškolske i školske dobi.
Za naše bebe i roditelje osmislili smo program masaže i upoznavanja kroz dodir prema IAIM programu (International Association of Infant Massage). Roditelji uz vodstvo certificiranih instruktora masiraju svoju bebu i uče o njenim potrebama u najranijim danima života. Isto tako učimo roditelje baby handling metodi.
Za naše pred školarce i školarce u najavi je program masaže prilagođen njihovoj dobi, jer zašto bi u relaksaciji i benefitima uživali samo odrasli. U inozemstvu je program masaže u školama dio kurikuluma i njihova djeca kroz dan prolaze s manje stresa i s većim fokusom na sebe, osluškujući svoje emocije, ali i tuđe.
Isto tako, kroz ART terapiju i terapiju igrom, koja se istovremeno može provoditi i individualno i grupno u radu s djecom rane i predškolske dobi, fokusiramo se na socio-emocioalni razvoj djeteta.
Program u najavi za djecu s poteškoćama u učenju, koncentraciji, smanjenom pažnjom, impulzivnim reakcijama, ADHD i epilepsijom, kroz tehnike neurofeedbacka posvećujemo se njihovom napretku i poboljšanju općeg stanja djeteta.


Misija

"Sretni roditelji sretna djeca"

Pružiti roditeljima okruženje u kojem kroz praktičan rad s djetetom, razmjenu iskustva s drugim roditeljima i teorijsku podlogu razviju podržavajuće roditeljstvo. Na taj način roditelji pomažu svojoj djeci da kroz najranija iskustva, stvore pozitivnu sliku o sebi i svijetu. U razmjeni iskustva s roditeljima iz grupe i instruktorima, roditelji razgovaraju o svojim lijepim i manje lijepim trenucima koji su ih učinili roditeljima te na taj način osjećaju podršku i snagu za daljnje izazove.

Vizija

"Svijest da je prva godina života temelj za integrirani razvoj"

Vjerujemo da je stvaranje povezanosti s djetetom od prvih dana preduvjet za cjeloviti psihološki, emocionalni i intelektualni razvoj osobe. Želimo osvijestiti roditeljima koliko je važno da su prisutni, da vide svoju bebu i da shvate što im želi reći, a kasnije da sudjeluju u odrastanju svoje djece kroz smislene aktivnosti za njihov razvoj.

 

Nekoliko zanimljivosti